Joonas Miettinen Uskalla olla ihminen

Ihminen on tähti

  • "Ihminen toteuttaisi sisältä kumpuavia unelmiaan ja intohimoaan, jos hän voisi olla sitä mitä luonnostaan olisi. 
 Tähti."
    "Ihminen toteuttaisi sisältä kumpuavia unelmiaan ja intohimoaan, jos hän voisi olla sitä mitä luonnostaan olisi. Tähti."

Tähdistä on ihminen syntynyt.

Tähti on painovoimansa koossa pitämä ja kasaan puristama plasmapallo, jonka jossain kehitysvaiheessa tapahtuu ydinfuusiota. Useimmat pääsarjan tähdet loistavat vakaasti kirkasta valoa. (wikipedia)

Ihminen on painovoimansa koossa pitämä olento, jonka sisäinen tasapaino on homeostaattista elämää ja ulkoinen paine odotuksia, vaatimuksia ja mielikuvia.

Ihmisen tähteytyminen on herkkä prosessi niin kuin on ydinreaktiokin. Kasvatus on ainoastaan tuon päämäärättömän toteutumisen tukemista.

Jossakin ihmisen kehitysvaiheessa voi tapahtua suuria fuusioita, joissa ihminen vapauttaa suuren määrän energiaa. Tuota fuusiota kutsutaan myös muun muassa parisuhteeksi.

Tähdet ovat kuumia plasmapalloja, jotka saavat säteilemänsä energian ydinreaktioissa. (wikipedia)

Ihmiset ovat loistavia olentoja. Ne saavat säteilemänsä energian vapaasta ja hallitsemattomasta ydinreaktiosta eli tunteista. Jos tuota reaktiota rajoitetaan, vääristetään, kielletään tai tukahdutetaan, tähti, ihminen sammuu ja luhistuu.

Tähdet taivaalla, jokainen uskomattoman kaunis ja ihmeellinen.
Ihminenkin.

Jos tähti luhistuu painovoimanlain seurauksena, se synnyttää mustan-aukon, josta edes valo (informaatio) ei pääse pakenemaan. Jos ihminen luhistuu ja matkaa itseensä syvälle syövereihin, hän muodostaa mustan-aukon. Jos ihminen, niin kuin valo, selviää tuolta mustasta-aukosta, voi hän tuoda mukanaan arvokasta informaatiota itselleen ja ennen kaikkea muille luhistuneille tähdille, jotka kamppailevat itsensä kanssa.

Tähtenä ihminen luonnostaan eläisi.

Ihminen toteuttaisi sisältä kumpuavia unelmiaan ja intohimoaan, jos hän voisi olla sitä mitä luonnostaan olisi.
Tähti.

Maailma on täynnä monenlaisia tähtirykelmiä, bändejä, yhteisöjä, yrityksiä, tiimejä.

Tähdet muodostavat tähtijoukkoja ja galakseja. Tähtijoukossa voi olla tuhansia ja galaksissa satoja miljardeja tähtiä. Eräiden arvioiden mukaan koko tunnetussa maailmankaikkeudessa on noin 70 000 triljoonaa tähteä. (wikipedia)

Ihmiset muodostavat ihmisjoukkoja ja yhteiskuntia. Meitä on tällä hetkellä kahdessa sadassa vuodessa lisääntynyt noin miljardista seitsemään miljardiin. Silti kaikki ovat vain tähtiä, ihmisiä, eikä niitä todellisuudessa, jossa me emme usein elä, erota mikään.

Tähdet syntyvät tiivistymällä kylmistä kaasupilvistä oman painovoimansa ansioista.(wikipedia)

Pölystä on syntynyt myös ensimmäinen solu. Miljardeissa vuosissa solusta on kehittynyt ihminen. Ihminen on syntynyt siis samasta pölystä. Sitä ei käy ihmetteleminen, koska jotain ihmeellisempää tapahtuu kaiken aikaa: yhdestä solusta syntyy yhdeksässä kuukaudessa uusi ihminen.

Ihminen kasvaa, eli toteutuu ja löytää parhaimmillaan sisäisen rauhan ja tasapainon tilan. Tuo tila on edelleen samaa muutosta, mutta vapaata sellaista. Se on lupa elämälle. Lupa sen toteutumiselle.

Lopulta syntyvä tähti asettuu vakaaseen tilaan, niin sanottuun pääsarjavaiheeseen. Pääsarjavaiheessa tähti saa energiaa ydinreaktioista fuusioimalla vetyä. Kun fuusioitava vety alkaa loppua tähden keskustassa, siirtyy tähti fuusioimaan heliumia samalla auringon sisus kutistuu ja kuumenee, mutta ulko-osat laajenevat ja viilenevät. Näin tähdestä tulee punainen jättiläinen. Tämän jälkeen suunnilleen auringon massaisesta tähdestä tulee planetaarinen sumu, jonka keskustähti on tiivis valkoinen kääpiö. Sumu häviää, ja kylmenevä valkoinen kääpiö jää jäljelle.(wikipedia)

Ihmisen sisuskalutkin lakkaavat toimimasta ajansaatossa. Suuret tähdet ja legendat vanhenevat, vaikka ympärillä oleva ilmiö hehkuu tulenpunaisena. Niin ikään tähdestä tulee valkoinen kääpiö ja ihmisestä valkoinen luuranko.

Kunnes valkoisesta kääpiöstä tulee pölyä, niin kuin luurangosta maan tomua. Syntyy uusia tähtiä, uusia ihmisiä.

Tähdet toteutuvat luontaisesti vakaaseen tilaan, pääsarjavaiheeseen. Niin tekisi myös ihminen, jos se olisi yhtä vapaasti loistava kuin tähti avaruuden tyhjiössä. Ihmistä ympäröi kuitenkin muut ihmiset, jotka ovat kaikki niin ikään keskeneräisiä tähtiä. Ihminen toteutuisi vapaimmillaan tilaan, jota kutsutaan rakkaudeksi. Jokaisen ihmisen, kuten tähdenkin elinkaari on kuitenkin rajallinen.

Tähtien ominaisuudet johtuvat pääasiassa niiden massoista. Alaraja tulee siitä, että tähden lämpötila ja paine tulevat riittävän korkeaksi, että se rupeaisi loistamaan tähden tavoin. Yläraja taas tulee siitä, että tähden sisäinen paine hajoittaa suurimassaisemman tähden.(wikipedia)

Jos tähden, ihmisen sisäinen paine, eli intohimo on liian pieni, se luhistuu. Jos se on taas liian korkea, se räjähtää ennen aikojaan. Kun intohimo, lämpötila ja paine ovat sopivat, tähti, ihminen loistaa. Eikä tuota loistetta voi olla huomaamatta.

Jokainen tähti loistaa. Myös jokainen ihminen loistaa. Toiset himmeämmin, toiset kirkkaammin. Loistaminen on se tila, jossa ei ole paremmuutta tai huonommuutta. Se on luonnollinen tila.

Ihminen toteutuu niin kuin maailmankaikkeuskin. Entropian mukana lämpötila tasaantuu ja leviää kunnes se saavuttaa tasapainon. Ihminen ei ole irrallinen osa tätä toteutumista.

Heikkovaloisempia kevyempiä tähtiä on hyvin paljon, mutta ne eivät juuri paljain silmin näy. Kirkkaat ja massiiviset tähdet elävät hyvin lyhyen aikaa. Kevyet ja heikkovaloiset tähdet ovat taas hyvin pitkäikäisiä.

Vapaimmillaan, tasapainon tilassa ihminen voi loistaa hyvinkin voimakkaasti ja elää pitkän elämän.

Tähdet eivät ole ikuisia. Ne syntyvät, elävät ja kuolevat. Ihminenkin.

Tähdeksi ihminen tulee.

Ihminen on yhtenäinen osa luontoa ja hänessä on kaikki luonnon alkuaineet.

Ihminen on tähti.

Uskalla olla ihminen.

Uskalla olla tähti.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

mikael torppa

Miettinen satuilee: ***Pölystä on syntynyt myös ensimmäinen solu. Miljardeissa vuosissa solusta on kehittynyt ihminen. Ihminen on syntynyt siis samasta pölystä. Sitä ei käy ihmetteleminen, koska jotain ihmeellisempää tapahtuu kaiken aikaa: yhdestä solusta syntyy yhdeksässä kuukaudessa uusi ihminen.***

Toivottavasti et koulussa kerro näitä satujasi tosiasioina oppilailla. Väite että pölystä on syntynyt ensimmäinen solu on täyttä pölyä (lue mielikuvituksen tuotetta). Solu sisältää suunnattomasti merkityksellistä informaatiota (eliön rakennus- ja toimintaohjeet).

Informaatio ei ole aineen ominaisuus eikä aineella itsellään ole kykyä (järkeä) kirjoittaa informaatiota. Esimerkiksi kirjan sisältämä informaatio ei ole peräisin paperin ja painomusteen kemiallisesta koostumuksesta vaan kirjan ulkopuolisesta älystä. Joka kirjoitti informaation materiaan käyttäen tallennusalustanaan paperia ja painomustetta.

Pöly ei voi olla solun synnyttäjä koska pölyllä ei ole järkeä (kykyä) tuottaa solun sisältämää informaatiota. Informaatiota voidaan kopioida niin kuin kirjoja voidaan kopioida mutta informaation alkuperäinen lähettäjä on kaikissa tunnetuissa tapauksissa älykäs lähde niin kuin myös kopioitavien kirjojen alkuperä. Informaatio on kaikkien tieteellisten havaintojen perusteella johdettavissa aina älykkyyteen ja tässä valossa pöly informaation lähteena on kaikkien tieteellisten havaintojen vastainen uskomus.

Informaatiotutkija Werner Gitt on sanonut: "Tieto syntyy kaikkien kokeellisten havaintojen perusteella vain tiedosta joka on riippuvainen älystä, tämä johtaa suoraan älyyn jonka tulee olla iankaikkista ja kaikkitietävää".

Solun sisältämä informaatio viittaa siis suoraan älykkääseen Luojaan - toisin sanoen Raamatun Jumalaan joka täyttää ainoana informaation alkuperäisen lähettäjän vaatimukset. Yhdestä solusta voi syntyä yhdeksässä kuukaudessa uusi ihminen vain siksi että tämä solu sisältää heti täydellisen ihmisen kasvua aikuiseksi ohjaava perinnöllisen ohjelman eli DNA:n. Se että informaatio rakentaa ihmisen yhdeksässä kuukaudessa on täysin loogista informaation lakien mukaan mutta se että järjetön pöly tuottaisi merkityksellistä informaatiota on taas vastoin informaation lakeja ja kaikkia tieteellisiä havaintoja.

Koska biologinen tieto joka on kaiken elämän perusosa viittaa Raamatun Luoja Jumalaan niin se vahvistaa silloin sen että elämämme tarkoitus lukee Jumalan sanassa. Jumalan sana ilmoittaa että ihmiselämän tarkoitus on tulla Jumalan lapseksi - Jumalan sanan kuulemisen kautta. Toisin sanoen ammattimme on tulla Jumalan lapsiksi. Jos nykyajan ihminen ei ole kiinnostunut siitä hän on ihmisenä väärällä alalla.

Uskolla olla ihminen ja anna kunnia Luojallesi. Se vaatii tietysti sen että uskallat kohdata oman syyllisyytesi (syntisyytesi) Luojasi edessä ja tunnustaa pahat tekosi. Tämä syntisyys on nimenomaan syy mikä saa ihmiset pakenemaan Luojaansa kaikenmaailman satukertomuksien taakse tähdistä ja pölyistä. Älä ole pelkuri ja piiloudu tähtipölyn taakse vaan uskalla kohdata itsesi totuuden (Jumalan sanan) valossa. Vain totuus on tekevä sinut todella vapaaksi ja eläväksi.

Käyttäjän JoonasMiettinen kuva
Joonas Miettinen

Eräs suosittu suomalainen muusikko tulkitsi näitä kappaleen sanoja joskus kauniisti:

"...Tyttö ja poika suutelee
Puiston penkillä elämä aukee
Tytön hiuksilla on tähtipölyä

Kulkuri muovikasseineen
Kulkee heidän ohitseen
On takin hartioilla tähtipölyä.

Hiekkalaatikon reunalla
Isä katsoo pientä lastaan
Lapsen ämpärissä tähtipölyä

Nuori mies tuli huoneeseen
Ei tahtois olla yksikseen
On hotellin lasipöydällä tähtipölyä.

Mummo pyyhkii hihallaan
Kuvaa nuoren sotilaan
Jäi vuosikymmenistä tähtipölyä

Kirkko ja kesälauantai
Kaksi sormuksensa sai
Riisiin sekoittuu tähtipölyä

Nainen kulkee yksinään
Kantaa miestä sylissään
On uurnan kannen alla tähtipölyä.

Äiti ottaa rinnoilleen
Lapsen vastasyntyneen
Silmissään on vielä tähtipölyä.

Hetken elämää kaikki kellot soittaa
Hetken elämää kaikki kunnioittaa
Hetken elämää... tähtipölyä..."

Intuitiivinen tunnejärjestelmäsi kai saa sinut kokemaan, että olisin ottamassa sinulta pois kokemusta, tuntemusta tai ajatusta elämästä. En, toivon ettei sinunkaan tarvitsisi yrittää minulle tehdä niin. Kirjoitin vain, luonnostani.

P.s. Ja niin...pölyä on monelaista. On hölynpölyä ja tähtipölyä. Enemmän tarkoitin jälkimmäistä. Tähtipölystä voi kai lukea lisää tietenkin internetistä ja tietokirjoista, jos haluaa. Toisaalta mitäpä sillä tiedolla tekee.

(Edellä mainitun kappaleen video.
https://www.youtube.com/watch?v=M8Bdw2USpPk)
ja tähtipölystä vaikka tuolta
http://www.tekniikkatalous.fi/tiede/avaruus/2013-0...)

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Kirja on artefakti. Onko solu? Analogiapäättelysi kusee, aina, Mikael.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Se Esko Valtaojahan sannoo, että olema vanhojen tähtien sisuksia.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Dogmaatikon on useimmiten mahdoton ymmärtää pragmaatikkoa.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset